Orgelplusconcert door Cor Ardesch m.m.v. Regula Boeninger, mezzo-sopraan

Cor Ardesch (Dordrecht), orgel
Regula Boeninger, mezzo-sopraan

Programma

Werken van Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)

Praeludium c BWV 546orgel
Aria ‘Stirb in mir’ BWV 169orgel en sopraan
Partite diverse sopra 
‘Ach, was soll ich Sünder machen’ BWV 770orgel
Aria ‘Mein Jesu, ziehe mich nach dir’ BWV 22orgel en sopraan
Fuga g BWV 578orgel
Agnus Dei BWV 232orgel en sopraan
Largo (uit Sonate V) BWV 529orgel
Largo (uit Sonate V) BWV 529orgel en sopraan
Fuga c BWV 546orgel

Curriculum Vitae

Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd Cor Ardesch, tijdens de ingebruikname van het Bach-orgel, benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder.

Als artistiek adviseur werkt hij samen met de Werkgroep Muziek en organiseert jaarlijks een groot aantal concerten in de Grote Kerk.
Cor Ardesch doceert orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel.

Mezzosopraan Regula Boeninger studeerde zang en opera aan het Conservatorium Maastricht en stond sindsdien op podia in Nederland (o.a. de Nationale Reisopera), België, Duitsland, Spanje en Frankrijk.

Zij zong op festivals en concertreeksen als Musica Sacra Maastricht, La Nuit Musicale de Beloeil, Printemps Baroque du Sablon (Brussel), Les Flâneries Musicales de Reims, Literaire Zomer Venlo, The Maastricht International Poetry Nights, het Grachtenfestival te Amsterdam, Virenze Concerten (NL), Festival de Stavelot (B) en het Bachfest Leipzig (D).

Regula werkt samen met verschillende liedbegeleiders, o.a. met pianist Robert Weirauch (NL), met wie ze in 2003 de Internationaler Brahmswettbewerb in Pörtschach, Oostenrijk won.  Ze geeft talrijke recitals en duo-recitals in België, Duitsland en Nederland waar ze tevens lid is van de vereniging “Vrienden van het Lied”.

Als leerkracht zang en opera is zij verbonden aan de academie van Waregem. België.

Datum

11 juli 2024

Tijd

20:00 - 21:15

Locatie

Sint Gerlachuskerk
Onderstestraat 1, 6301KA Houthem-St.Gerlach
Website
https://www.st-gerlach.nl

Organisator

Stichting Kerkconcerten Houthem
Website
https://www.kerkconcertenhouthem.nl