Orgelconcert door Sietze de Vries, Groningen

Georg Friedrich Händel (1685-1759):

Ouvertüre (uit Klavecimbelsuite VII g-moll)

Air with variations (‘The harmonious blacksmith’)

Improvisatie:

Suite in Franse Barokstijl over ‘Von Gott will ich nicht lassen‘

  1. Plein jeu en taille
  2. Tierce en taille
  3. Basse de Trompette
  4. Recit de Voix Humaine
  5. Dialogue sur les Grand Jeux

Georg Muffat (1653-1704):

Nova Cyclopeias Harmonica (Ad malleorum Ictus Allusio)

Johann Sebastian Bach (1685-1750):

Was Gott thut, das ist Wohlgetan

  1. Koraal uit Cantate BWV 99
  2. Trio BWV deest
  3. Openingskoor uit Cantate BWV 99

Improvisatie:

Partita over ‘Herzlich tut mich erfreuen‘

CURRICULUM VITAE

Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus.

Hij ontving zijn orgelopleiding onder anderen van Wim van Beek en Jos van der Kooy. Bij laatstgenoemde docent studeerde hij eveneens improvisatie, net als bij de illustere Jan Jongepier. Naast zijn bachelor en master diploma’s, is hij in het bezit van de bevoegdheidsverklaring I Kerkmuziek en de aantekening improvisatie. Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.

In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is organist van de Groningse Martinikerk als opvolger van Wim van Beek. In zijn functie van artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen, promoot hij het historische orgelbezit van de provincie, met als uitvalsbasis de Petruskerk te Leens.

Naast zijn werk als concerterend en docerend organist, is Sietze de Vries internationaal actief als excursieleider, geeft hij lezingen en masterclasses, maakt hij mediaproducties en produceert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel. Zijn betrokkenheid bij het ontwikkelen van jong talent blijkt ook uit het feit dat hij vaste begeleider is van de bekende Koorschool Noord Nederland (Roden Girl Choristers). Artikelen van zijn hand over kerkmuziek, orgelbouw en improvisatie verschijnen regelmatig in diverse internationale bladen.

www.sietzedevries.nl

Datum

20 juli 2023
Afgelopen

Tijd

20:00 - 21:15

Locatie

Sint Gerlachuskerk
Onderstestraat 1, 6301KA Houthem-St.Gerlach
Website
https://www.st-gerlach.nl

Organisator

Stichting Kerkconcerten Houthem
Website
https://www.kerkconcertenhouthem.nl