Concert
Remy Syrier, Maastricht
Ralf Henssen, baroktrompet
PROGRAMMA:
Georg Philipp Telemann (1681-1767) trompet en orgel
Air de Trompette
Pierre Dumage (1674-1751)
Livre d’Orgue
– Plein Jeu
– Fugue
– Trio
– Tierce en taille
– Basse de Trompette
– Récit
– Duo
– Grand Jeu
Johann Ludwig Krebs (1713-1780) trompet en orgel
Koraal “In allen meinen Taten”
Koraal “Wachet auf, ruft uns die Stimme”
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Koraal “Von Gott will ich nicht lassen”
Valentin Rathgeber (1682-1750) trompet en orgel
Concert in C
– Allegro
– Adagio
– Presto
Antonio Vivaldi (1678-1741)
Concerto in d, in bewerking van Johann Sebastian Bach
– [Allegro]
– Grave
– Fuga
– Largo
– Finale
Giovanni Buonaventura Viviani (1638-1693) trompet en orgel
Sonata prima
Remy Syrier studeerde orgel en klavecimbel aan het Maastrichts Conservatorium en muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Hij maakt deel uit van diverse ensembles, waaronder Ensemble Agimont, die zich ten doel stellen onbekende, veelal niet uitgegeven muziek uit de 17de en 18de eeuw uit te voeren. Als klavecinist en organist gaf hij concerten in vele landen. Hij maakte radio- en televisieopnames voor verschillende Nederlandse en buitenlandse omroepen. De historische orgels van de Onze Lieve Vrouwebasiliek, de Lutherse Kerk, de Waalse kerk te Maastricht, de Sint Gerlachkerk te Houthem alsmede het Johann Kayser-orgel te Lohmen in Saksen en de Van Dinterorgels te Grevenbicht, Tienen en Thines zijn door hem op cd vastgelegd.
Ralph Henssen studeerde na zijn studie werktuigbouwkunde aan de T.U. Eindhoven, klassiek trompet bij Ad van Zon aan het Rotterdams Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en baroktrompet bij Susan Williams. Daarnaast studeerde hij kamermuziek bij de trompettist Theo Mertens aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen.
Naast zijn werkzaamheden als freelance (barok-)trompettist was hij werkzaam als docent klein koper. In 2011 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift getiteld “Trompetters en Tamboers in de Zeeuwse Zeevaart ten tijde van de Republiek”.