Concert

Jos Maters, Groningen
Martien de Vos, Ooltgensplaat

Martien de Vos:                 Jean Philippe Rameau (1683-1764)
Ouverture uit “Les indes galantes”

Jos Maters:                        Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Allein Gott in der Höh sei Ehr, BWV 662

Martien de Vos:                 Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Toccata in e-moll, BWV 914

Jos  Maters:                       Nicolas de Grigny (1672-1703)
Uit Livre d’Orgue:
   Duo
   Récit de tierce en taille
   Dialogue

Martien de Vos:                 Improvisatie

Martien de Vos:                 Georg Böhm (1661-1733)
Vater unser im Himmelreich

Jos Maters:                        Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Piece d’Orgue, BWV 572

Jos Maters (1997) begon zijn orgellessen bij Theo Duijst, een van de organisten van de Christelijk Gereformeerde Kerk te Bunschoten. Vervolgens heeft hij, als voorbereiding op de studie aan het conservatorium, les gehad van Willem van Twillert en van Gerrit Christiaan de Gier. Sinds september 2015 studeert Jos aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Sinds september 2016 studeert hij ook hoofdvak klavecimbel bij Johan Hofmann. Jos heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde organisten als Michel Bouvard, Wolfgang Zerer en Paolo Crivellaro. In 2017 won hij de tweede prijs bij het Ambitus Concours. In 2018 deed hij mee aan de internationale zomeracademie in Haarlem, waar hij les kreeg van onder andere Olivier Latry, Ben van Oosten, Reitze Smits en Menno van Delft.
Jos is als organist verbonden aan de Gereformeerde Kerk (Zuiderkerk) te Bunschoten en de Bethlehemkerk te Hilversum.  Sinds 2019 vormt Jos samen met saxofoniste Marlon Valk “Duo Calyptura”.
Voor meer info zie www.josmaters.nl

Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber te Ooltgensplaat en Paul Kieviet in Sommelsdijk. In 2018 rondde hij zijn Bachelor Orgel af bij Bas de Vroome aan het Rotterdams Conser-vatorium. Hij volgde daarnaast de bijvakken piano, klavecimbel, basso continuo en koordirectie. Improvisatielessen kreeg hij van Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Martien volgde ook de opleiding Kerkmuziek. Momenteel studeert hij voor zijn Master orgel aan het Conservatorium van Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga.  Martien won verschillende prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in juni 2017 als finalist in Haarlem de 1e prijs en de publieksprijs bij het Ambitus concours. Datzelfde jaar won hij de 1e prijs en de publieksprijs op het SGO concours in Appingedam.  Hij volgde diverse masterclasses en privé-lessen bij gerenommeerde organisten, waaronder Wolfgang Zerer, Bernard Winsemius, Sietze de Vries en Reitze Smits.
Martien is als organist verbonden aan  de Open Hofkerk te Rotterdam Pendrecht, de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland en  de Rehobothkerk te Ooltgensplaat.

Datum

13 juni 2019
Afgelopen

Tijd

20:00 - 21:15

Locatie

Sint Gerlachuskerk
Onderstestraat 1, 6301KA Houthem-St.Gerlach
Website
https://www.st-gerlach.nl

Organisator

Stichting Kerkconcerten Houthem
Website
https://www.kerkconcertenhouthem.nl